martes, 22 de mayo de 2018

CASES ENTRE ROQUES. CHEQUILLA (GUADALAJARA)


CASES ENTRE ROQUES. CHEQUILLA (GUADALAJARA)

Situació:
La població de Chequilla es troba dins del Parc natural o Geoparc de Molina – Alto Tajo, al costat del riu Cabrillas.
Descripció:
Quan s’arriba al poble de seguida atrau l’atenció les formacions rocoses de gres vermell, del Triàsic, que l’envolten.
Chequilla és un poble petit, en l’actualitat hi viuen uns 20 habitants, a l’hivern molts menys, a principis del segle XX havia arribat a comptar amb uns 200 habitants, la davallada demogràfica a partir dels anys 1970/80 va ser forta.



El conjunt urbà està format per cases aïllades, moltes de les quals es bastiren aprofitant el recer que ofereixen les roques, ja que a l’hivern per aquestes latituds acostuma a fer molt de fred.
Es diu que van ser els pastors que van començar a resguardar-se entre les roques i van anar construint cases i cledes pel bestiar, cosa que en passar el temps donaria lloc a l’origen del poble.  


Paga la pena donar un tomb per “las Quebradas” també esmentada com “la petita ciutat encantada” que és un paratge situat al costat del poble on es poden contemplar boniques i curioses formacions rocoses que el fred, el vent, la pluja i el gel han anat modelant al llarg dels segles. Enmig d’aquest laberint de roques hi ha l’anomenada “plaza de toros” que és una gran clariana enmig de roques que ho recorda, inclús es veu que alguna vegada s’han celebrat “encierros con vaquillas”.
                                                                La "plaza de toros"
                                                           Fotos: G. Aymamí

  

 

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario