miércoles, 4 de marzo de 2020

TROGLODITISME PROP D’ALCALÁ DEL JÚCAR. ALBACETE


TROGLODITISME PROP D’ALCALÁ DEL JÚCAR. ALBACETE
Situació:
La població d’Alcalá del Júcar es troba a 55 km d’Albacete i a 130 km de València. D’Alcalá cal agafar la carretera que du cap a Jorquera que ressegueix el curs del riu Júcar, en aquesta ruta trobarem exemplars troglodítics força interessants.

CARRETERA D’ALCALÁ DEL JÚCAR A JORQUERA
Al costat d’aquesta carretera es trobem diverses coves artificials, algunes han estat utilitzades com habitacles i d’altres s’han identificat com eremitoris que presentes tots els elements característics com les típiques fornícules excavades en la roca. 





LA RECUEJA
A 12 km d’Alcalá del Júcar trobem aquest petit nucli on veiem al costat mateix de la carretera una sèrie de cases-cova adossades als penya-segats,  sembla ser que algunes estan habitades en l’actualitat.

CALZADA DE VERGARA
Deixem a un costat el poble de Jorquera i seguim la carretera en direcció a Cubas i de seguida trobem el petit poblet de Calzada de Vergara, que està a 21 km d’Alcalá.
Aquí també veiem alguna que altra construcció que aprofita els penya-segats que ens acompanyen durant tot el trajecte. 


MALDONADO
Carretera endavant i trobem en aquest llogaret un bon reguitzell d’edificis-coves habitats.


CUBAS
Cubas es troba a 25 km d’Alcalà del Júcar i pertany al municipi de Jorquera. És una localitat, que com les anteriors, té les cases a un costat i altre de la carretera. Aquí trobem forces cases, i moltes de bastant noves, amb bona part excavada a la muntanya. L’edifici més característic és l’església que té una part sota de la roca.    



Fotos: G. Aymamí 

No hay comentarios:

Publicar un comentario