jueves, 23 de noviembre de 2017

L’ABADIA DE SANT ROMÀ. BEAUCAIRE (FRANÇA)

Vista aèria

L’ABADIA DE SANT ROMÀ. BEAUCAIRE (FRANÇA)
Situació:
Corresponent al departament de Gard i dins de la regió Llenguadoc-Rosselló es troba la població de Beaucaire, abans d’arribar-hi, procedents del sud,  trobem les senyalitzacions cap a Sant Romà, una vegada arribats a la zona d’aparcament cal efectuar una bonica caminada d’uns vint minuts, cap el massís de l’Aiguille, fins arribar a la caseta on traurem les entrades per poder accedir al recinte.
És obert cada dia excepte el dilluns que és tancat, per a més informació cal consultar la pàgina web www.abbaye-saint-roman.com



 
 

El castell a finals del segle XVIII

El castell a l'any 1809

Breu història:
Ens trobem al davant d’un pujol calcari on s’ha bastit, en la part inferior, l’església troglodita i en la part superior hi hagué una sèrie d’edificacions, de les quals no en queda res, en l’actualitat només hi ha una sèrie de tombes antropomorfes excavades en la roca.
A finals del segle V, uns eremites es van instal·lar en la zona i van anar excavant i engrandint, poc a poc, les nombroses cavitats que hi havia.
Sobre el segle VII van adoptar les regles monàstiques de Sant Benet i es convertiren en una comunitat benedictina que va durar fins el segle XV.
Al llarg d’aquells anys aquest indret es va convertir en un lloc de peregrinació i un gran centre d’atenció gràcies a les relíquies de Sant Romà i Sant Tròfim que aquí es conservaven.
Durant el segle XIV es fortificà i s’efectuaren obres importants. A l’any 1363 s’instal·là un col·legi fundat pel papa Urbà V, que donava ensenyament i allotjament als joves. El 1537 es va secularitzar l’abadia de Psalmodi i els seus propietaris van vendre l‘indret de Sant Romà, començant llavors la decadència sense que els successius propietaris fessin res per recuperar-ho, fins i tot hi hagué amos que es van dedicar a desmantellar-ho i vendre les pedres
A partir de 1966 es comencen a fer excavacions, en 1988 la comuna de Beaucaire esdevé la propietària i el 1990 és declarat Monument Històric i comencem llavors les obres de consolidació.




La capella


 La capella amb tombes al sòl i la cadira de l'abat del segle XI
 
 La gran sala
 
 
 Tombes de la part superior
 
 La capella des de dalt 
Fotos G. Aymamí


Descripció:
L’abadia conserva nombrosos vestigis del seu passat, tals com la capella, on encara són ben visibles les senyals deixades en fer les extraccions de pedra. aquí trobem algunes tombes i la cadira de l’abat esculpida en la roca.  
Les cel·les de 4 per 2 metres, els cellers on hi havia un premsa de vi, i per un passadís podem accedir a la part superior on hi ha la necròpoli. algunes parets de l’antiga fortificació i la cisterna de 8 metres de fondària.
En acabar la visita és del tot recomanable seguir el sender que rodeja el turó que mesura 110 metres de llargada per tal de copsar els diferents punts que ens ofereix aquesta construcció.



No hay comentarios:

Publicar un comentario