lunes, 13 de noviembre de 2017

CAPELLA DE LES VERGES O DE LES TRES VERGES. RIUDECANYES (BAIX CAMP)


CAPELLA DE LES VERGES O DE LES TRES VERGES. RIUDECANYES (BAIX CAMP)

Situació:
En arribar al castell d’Escornalbou, cal anar cap a la dreta seguint la senyalització del Passeig dels Frares i en cosa d’uns cinc minuts de caminar trobem a l’esquerra la capella.
Breus notes:
La capella de les Verges o de les tres Verges, respecto la toponímia ja que sempre s’anomenat així i no pas de la Mare de Déu, es bastí aprofitant una petita cova. La planta de la capella mesura uns cinc per tres metres, la porta de fusta és oberta i a dins tot és buit.
Cap a l’any 1818 es van efectuar les obres del Passeig dels Frares, que foren finançades per la família Buxó de Reus, amb la intenció d’obtenir la pedra que es necessitava per fer diverses ampliacions al convent. Aquest passeig va esdevenir un lloc d’esbarjo per als monjos i es suposa que la capella fou edificada en aquesta època.
Al costat de la porta hi ha un gravat molt erosionat que recorda les imatges de les tres verges i a sota uns versos de Víctor Balaguer, cal fer esment de que V. Balaguer i el propietari d’Escornalbou Eduard Toda, que l’adquirí l’any 1911, eren amics i van participar activament a la Renaixença Catalana publicant textos a les revistes La Il·lustració Catalana i La Renaixença.








Fotos G. Aymamí
 


Postal antiga

No hay comentarios:

Publicar un comentario