martes, 23 de mayo de 2017

COVA DE SANT ROC. TARRAGONA (TARRAGONÈS)







 
Fotos: G. Aymamí
 
 
COVA DE SANT ROC. TARRAGONA (TARRAGONÈS)
Des de Tarragona cal agafar la carretera TP-2031 cap els Pallaresos, on trobem la urbanització dels Hostalets, cal travessar-la i en arribar al final seguir a peu per una pista de terra cap el mas d’en Garrot. Passem amb tancats de cavalls a cada costat i en ser al final del camí cal anar cap a la dreta on es trobem als pocs metres, la mina de la font d’en Garrot i la cova de sant Roc i a l’altre costat del camí els malmesos safareigs.
Coordenades UTM 0353942 – 4557613 alt 98 m
Es tracta d’una petita cambra excavada en la roca, a l’exterior hi havia hagut una imatge de sant Roc.
La font d’en Garrot havia estat un racó molt freqüentat pels tarragonins, sobretot en tres diades força senyalades; el Divendres Sant es venia aquí a buscar farigola, ja que es diu que aquest dia és el millor per collir-ne. L’altra data era el dilluns de Pasqua, la gent s’acostava a la font a menjar la mona i el primer de maig, per commemorar el dia del treball, es feien àpats i ballada de sardanes. En l’actualitat, tot i ser un indret força bonic i formar part de l’Anella Verda de Tarragona està deixat de la mà de Déu.
A l’exterior, en una roca, es troben diferents inscripcions gravades, destacant el vers de Pi i Margall "Volia la pau del mont per mitch de la llibertad y la justicia” i "El fill que no es recorda del para y la mara no estima a Deu” de J Guinovart. Agost 1923.
Més informació de l’indret;  cavitatsdecatalunya.blogspot.com
 
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario