sábado, 6 de mayo de 2017

LA ROQUE SAINT-CHRISTOPHE. PEYZAR-LE-MOUSTIER (FRANÇA)







Fotos G. Aymamí
 
 
LA ROQUE SAINT-CHRISTOPHE. PEYZAR-LE-MOUSTIER (FRANÇA)
Dins de la comarca del Perigord, en la Dordonya, entre les poblacions de Les Eyzies i la coneguda cova de Lascaux a Montignac es troba aquesta gran balma situada en un penya-segat de 80 metres d’alçada i 1 km de llargada.
L’home prehistòric ja va habitar en aquest lloc ja que s’han trobat restes del paleolític i en època medieval es bastí una fortalesa i un poble troglodític, en el riu que passa per sota de la caverna també hi havia un port. En la visita hom es pot adonar de com estaven organitzades aquestes vivendes, es pot veure una cuina de l’any 1000, llocs de culte i màquines d’enginyeria civil, tot ben reconstruït i sobretot molt ben explicat.
La guerra dels Cent Anys que va tenir lloc entre Anglaterra i França que va durar des de 1337 a 1453 – en realitat va durar cent setze anys – també va afectar als habitants d’aquesta cova que van sofrir un setge el 1401.  
Els protestants ocupen la cova de forma esporàdica durant les guerres de religió que van tenir lloc entre 1562 i 1598 i com que la Roque Saint-Christophe era un punt estratègic important en 1588 s’ordena la seva destrucció, restant doncs més de 300 anys d’abandó.  
Durant segles la família Touron n’era la propietària i un dels descendents Gabriel Touron, a l’any 1938, interessat per fer excavacions per la zona, descobreix entre el bosc una sèrie de32 graons excavats en la roca que eren l’entrada a la fortalesa.
El lloc va començar a ser conegut i abans de la segons guerra mundial ja van arribar els primers visitants i en l’actualitat és un dels llocs més visitats del Perigord.  
Més informació i horaris de visita : www.roque-st-christophe.com/
 
 
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario