martes, 3 de enero de 2017

VIRGEN DE LA PEÑA. ANIÉS (OSCA - HUESCA)






Fotos G. Aymamí

 
Gravat de 1642 que representa a l’anacoreta fra Juan agenollat i resant a l’entrada de la cova.   

VIRGEN DE LA PEÑA. ANIÉS (OSCA- HUESCA)
Des del poble d’Aniés, que pertany al municipi de la Sotonera, cal seguir la pista, degudament senyalitzada i apte per automòbils, que puja cap a la serra Caballera i en cosa d’uns 3 km, es troba un corriol a l’esquerra que du cap al santuari on arriben desprès de caminar cosa d’un quart d’hora.
Aquí ens trobem amb l’ermita bastida en els segles XVII o XVIII amb l’interior ple d’objectes barrocs que té el seu origen en una llegenda comú a les marededéus trobades.Al costat hi ha l’habitacle de l’ermità bastit sota d’una balma.
 L’edifici té tres pisos, l’inferior és el més gran, aquí hi ha la cuina i lleixes plenes de terrissa del segle XVIII. En la segona planta hi ha diverses sales destinades a la gent dels pobles que hi anaven en romeria i en el pis superior trobem més sales i un mirador des del que s’observa una perspectiva de la vall realment esplèndida. 
L’horari de visita és de 10,30 a 14,30 els dissabtes, diumenges i festius des de Setmana Santa fins el Pilar. Fora d’aquests horaris cal trucar al centre d’atenció al visitant del castell de Loarre 974342161 – 649307480. administracion@castillodeloarre.es   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
   


No hay comentarios:

Publicar un comentario