jueves, 13 de julio de 2017

LES COVES DE REGULUS. MESCHERS-SUR-GIRONDE (FRANÇA)






 En l'actualitat encara es continua pescant en aquests penya-segats.
Fotos: G. Aymamí



 
Fotos antigues extretes del llibre "Grottes Municipales des Fontaines et de Regulus" Thierry Papeau (2013)
 
LES COVES DE REGULUS. MESCHERS-SUR-GIRONDE (FRANÇA) 
A uns 12 km de Royan, regió de Poitou-Charentes, es troben aquestes coves municipals que estan obertes al públic des del mes d’abril fins a meitats de novembre. La visita és guiada.
Són un reguitzell de coves excavades en els penya-segats de roca calcària que hi ha al davant de l’estuari del riu Gironda format a la desembocadura dels rius Garona i Dordonya al Oceà Atlàntic.
El nom de Regulus prové d’un vaixell francès de l’exercit de Napoleó que va ser perseguit i enfonsat pels anglesos en aquesta zona.
Aquestes coves van servir des de temps molt reculats com refugi de pirates i contrabandistes de sal i durant les guerres de religió del segle XVI els protestants també les van utilitzar. Durant el segle XIX aquestes cavernes van ser ampliades i modificades per tal de convertir-les en vivenda, cosa que a finals de segle va anar en augment degut a la crisi vinícola que experimentà la regió amb la propagació de la fil·loxera.
El conjunt de coves de Regulus actuava com un petit poble, a més a més dels habitacles hi havia alguna caverna que s’emprava com a bar. Òbviament al estar a frec del mar, l’activitat principal era la pesca.  
 

 
 
 
 
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario