jueves, 30 de marzo de 2017

BARRI TROGLODÍTIC. CHINON (FRANÇA)










Fotos G. Aymamí
 
 
BARRI TROGLODÍTIC. CHINON (FRANÇA)
Chinon és una població d’uns 8.000 habitants situada en el departament d’Indre i Loira, quan cerquem informació d’aquesta localitat trobem esment del seu castell, del museu de Joanna d’Arc, del barri antic i de la capella troglodítica de Santa “Radegonde” del segle VI, amb interessants galeries i pintures murals. Fou declarada monument històric el 1967, restaurada el 1969 i consolidada finalment en 2006. És oberta al públic.
Però del que no sen diu res és de l’antic barri troglodític que hi ha en un vessant sota el turó del castell. En la visita efectuada a l’any 2011 vam veure tot un seguit de cases completament degradades i amb l’interior buit i mig enrunat. Això si, durant el recorregut hi havia algunes fotografies de l’època en que estaven ocupades que semblen datar de la meitat del segle XX. En 1921 hi hagué un important enfonsament d’aquesta zona de la muntanya.

1 comentario:

  1. Hola Gener, ara mateix he fet una ullada al teu blog i es molt interesant. M'el deso als favorits i posaré un enllaç als meus blogs si no tens inconvenient. Ha set un plaer coneixe't i coneixer la teva feina. A mi també m'agrada molt el tema de l'industria del gel, be que un no te temps per tot n'he visitat una colla.
    Una abraçada company.

    ResponderEliminar