miércoles, 22 de marzo de 2017

VALL TROGLODÍTIC DE GOUPILLIÈRES. AZAY-LE-RIDEAU (LOIRA) FRANÇA








Fotos G. Aymamí
 
 
VALL TROGLODÍTIC DE GOUPILLIÈRES. AZAY-LE-RIDEAU (LOIRA) FRANÇA
 
A la vall del Loira hi ha nombroses manifestacions troglodítiques i moltes encara estan habitades en l’actualitat.
Un dels llocs més interessants i sorprenents és sens dubte la vall de Goupillières, que està situada a uns 4 km del poble d’Azay-le-Rideau en el departament d’Indre i Loira.
La història explica que a l’any 1962, Louis Marie Chardon, un noi de 10 anys, tot jugant en un camp que acabava d’adquirir el seu pare André per tal d’ampliar el terreny d’arbres fruiters familiar, va descobrir tot una sèrie de cavernes. Cal dir que la vall on les va trobar estava gairebé abandonada i plena d’herbes i esbarzers, per aquest motiu va restar apartada de l’explotació agrícola.
En 1982 Louis Marie va heretar el lloc i en el seu temps lliure va anar descobrint més coves que a l’any 2000 es van obrir al públic.
El visitant va descobrint unes cavernes que els pagesos de la zona ja habitaven des de l’edat mitjana, són veritables granges troglodítiques, que ara ens mostren de manera fefaent com es vivia aleshores. Els mobles, diferents atuells agrícoles i inclús diversos animals de granja els veiem en aquest espai curiós, històric i sobretot molt didàctic.    
Per a més informació sobre la visita cal consultar. www.troglodytedesgoupillieres.fr/


No hay comentarios:

Publicar un comentario