viernes, 5 de octubre de 2018

CELLERS DE COLINAS DE TRASMONTE. ZAMORA (CASTELLA I LLEÓ)


 
CELLERS DE COLINAS DE TRASMONTE. ZAMORA (CASTELLA I LLEÓ)
Situació:
Petita localitat, que no arriba els 400 habitants i pertany al municipi de Quiruelas de Vidriales, situada al costat de la carretera N-525, a uns 12 km de Benavente en direcció a Puebla de Sanabria.
Cal dir que aquesta carretera donava molta vida al poble, cosa que va anar minvant en construir-se l’autopista.

Descripció:
Al poble hi ha gran quantitat de cellers excavats en les parets dels turons que envolten la vila. Alguns encara s’utilitzen, però la majoria resten abandonats.   
El fet d’estar sota terra fa que la temperatura sempre sigui la mateixa, cosa que afavoreix la conservació del vi. A Quiruelas també hi ha forces cellers excavats en els turons. Els vins d’aquesta zona estan inclosos dins de la DOP “Valles de Benavente” i la producció es remunta a èpoques força reculades.  En un dels Privilegis Reials que va concedir el rei Alfons XI el 10 de setembre de 1338, es fa menció de la gran quantitat de vinyes de la regió i la importància econòmica que això representava, el vi s’elaborava per a consum propi i es comercialitzava a Astúries i Galícia.


Nota:
L’edifici més rellevant del poble és l’església de Sant Juan Bautista i la vila de Colinas de Trasmonte va sortir, per un fet luctuós fa més de quaranta anys, en tots els mitjans comunicació de l’època, ja que el 2 d’agost de 1976 va morir en aquesta localitat degut a un accident de trànsit la cantautora Cecilia en xocar el seu vehicle contra un carro de vaques. En l’accident va morir la cantant i el bateria que l’acompanyava, el pagès va quedar molt greu, una de les vaques ma morir en sortir projectada i l’altre es va tenir que sacrificar.   
                                                                Fotos G. Aymamí
                       
 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario