domingo, 16 de abril de 2017

COVA-MUSEU DEL XAMPINYÓ. SAUMUR (FRANÇA)    
         Fotos G. Aymamí
 
 
COVA-MUSEU DEL XAMPINYÓ. SAUMUR (FRANÇA)
En la dècada dels anys 50 i 60 del segle XX, es van utilitzar molts soterranis, coves i mines abandonades per al conreu del xampinyó, com una ajuda a la minsa economia familiar de l’època. Al nostre país se’n consumeixen molts de xampinyons, però gairebé tots són d’importació. El primer productor del món és la Xina.
El xampinyó procedeix de França on es va començar a conrear de forma intensiva cap allà l’any 1650, i es deu a l’agrònom Jean de la Quintinie (1626-1688). Actualment es calcula que es produeixen a la vora de 2.400.000 tones a l’any, ocupant el quart lloc del món.
En la regió de Saumur, el xampinyó comú (agaricus bisporus) conegut a França com el xampinyó de Paris, es conrea des de fa més de 100 anys. En la zona hi ha nombroses coves i galeries excavades en les roques que reuneixen les condicions idònies pel seu conreu. Més del 50% de la producció francesa procedeix d’aquesta regió.
En la cova-museu del xampinyó podem veure nombroses varietats conreades de diverses formes, al sòl, de la manera més o menys tradicional, i en forma aèria, en pans de terra protegits per una xarxa penjats del sostre.
És un museu subterrani didàctic, curiós i sobretot entretingut.
L’adreça és Saint-Hilaire-Saint-Florent, Route de Gennes, 49400 Saumur.
Per a més informació: www.musee-du-champignon.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario